Op reis door de 7 chakra’s

Vanaf maart 2024 start de training:

Op reis door de 7 chakra’s

Dit gaat een reis worden die je nooit meer gaat vergeten omdat deze reis in alle cellen van je lichaam wordt herinnert. Je reist af naar het oneindige landschap van je bewustzijn. Voor deze reis neem je mee: moed, (zelf)liefde, overgave, vertrouwen, je scherpe onderzoekende geest, ultieme eerlijkheid, humor en discipline.

Een reis door het oneindige landschap van je bewustzijn

Wat is bewustzijn, bewustzijn is datgene waar je bewust van bent zodat je het ook echt ziet. Cruijff heeft hier een fantastische uitdrukking voor: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”. Deze uitspraak dekt wat mij betreft de lading wat bewustzijn is.

Een ander pad

Een reis door het oneindige landschap van je bewustzijn is een reis waarbij je bewustzijn wordt verruimd zonder geestverruimende middelen. Waarom zou je dat willen? Wanneer je iets niet ziet heb je het niet door en dat beperkt je perspectief hoe je de wereld in kijkt. Het beperkt hoe je naar jezelf kijkt en naar de ander.
Heb jij je wel eens afgevraagd, hoe het mogelijk is dat je steeds weer dezelfde dingen meemaakt, wel steeds in verschillende situaties, maar met dezelfde emoties en reactiepatronen? Heb je er genoeg van steeds hetzelfde pad te lopen? Je ziet duidelijk dat je dit pad niet meer wilt lopen maar hebt geen idee welk ander pad je kan kiezen.

Reis door de 7 chakra's

Reizen naar andere landen en vooral die het verst van je eigen cultuur afstaan verruimt je bewustzijn, het verandert je manier van kijken naar jezelf en naar de ander. Een tijd reizen zoals backpacken wordt zeker gezien als een prachtige manier om jezelf te ontwikkelen want zo’n leerervaring neem je de rest van je leven mee.

Op reis door je innerlijk landschap

Op reis gaan in je innerlijk landschap geeft avontuur, inzicht en ja het klopt soms is het nodig om de innerlijke Mount Everest te beklimmen om vanaf de top veel meer te kunnen overzien.

Wanneer je meer overziet, dan zie je het omdat je het doorhebt

Wanneer je het doorhebt weet je moeiteloos andere keuzes te maken en ga je anders denken, voelen en doen. Wanneer je anders gaat denken, voelen en doen verandert jouw situatie. Het echte doorzien, het echt door hebben geeft moeiteloosheid. Heel erg je best doen om anders te denken geeft krampachtigheid en geeft ook niet de juiste uitkomst die je graag wenst. Alleen je gedachten veranderen zonder inzicht geeft geen vaste grond onder je voeten en laat je steeds uitglijden.

Energiewielen

De chakra’s zijn je gidsen, zij geven jou informatie over bepaalde thema’s in je leven. Alle chakra’s hebben verschillende kwaliteiten. Chakra’s zijn energiewielen, je zou kunnen zeggen dat zij de “energetische organen” zijn van het energielichaam. In de verschillende chakra’s vindt zich een energie uitwisseling plaats, dit is een informatie overdracht, tussen de buitenwereld, je fysieke lichaam, je bewustzijn en het energielichaam.

reis door de 7 chakra's

In de reis door de 7 chakra’s ga je kennis maken met de verschillende kwaliteiten van de chakra’s. Je gaat je eigen chakra’s waarnemen en leren wat voor informatie zij je geven. Soms kan een van je chakra’s overactief zijn of juist geblokkeerd.

Een voorbeeld: Maria heeft moeite om een betekenisvolle relatie aan te gaan. Haar verlangen is om door het leven te gaan met een partner. Wanneer zij geen partner heeft, gaat zij volop op zoek, via de bekende datingsites. In zo’n periode heeft zij veel liefdeloze seks, op zulke momenten vindt zij zelf dat zij verslaafd is waardoor zij zich altijd rot voelt na afloop. Wanneer zij wat langere tijd bij een partner is verdwijnt bij haar de lust om de liefde te bedrijven. In beide situaties kan zij niet genieten van haar vrouwelijkheid en seksualiteit.

Het tweede chakra (Svadhisthana) herbergt onder andere: beweging, gewaarwording, seksualiteit, verlangen, emoties en lust. Het staat voor het vermogen om lust te ervaren, jezelf en anderen te koesteren en voor gezonde grenzen.

Voor Maria is het interessant om de energie van het tweede chakra te onderzoeken, dit kan met tweede chakra oefeningen of juist met oefeningen van het spiegelende chakra, namelijk het 5de dat wordt gelang de situatie helder. De informatie die dit geeft kan inzicht geven in automatische patronen van het gedrag van Maria. In de reis door de chakra’s wordt dit uiteraard begeleidt.

Oost en West ontmoeten elkaar

Naast de Chakra psychologie gebruik ik kennis en toepassingen uit de Polyvagaal theorie. Hierbij laat ik de Oosten het Westen elkaar ontmoeten. Ik zal tijdens de training het chakrasysteem op een Westerse manier benaderen waarbij de psychosociale kwesties in een spiritueel kader wordt geplaatst. Het spirituele kader wordt in de hedendaagse Westerse psychologische theorie gemist.

Door een brug te slaan en te combineren haal je het beste uit beiden.

Hoe zou jij het vinden om een reis door jouw 7 chakra’s te maken? Voelen wat chakra’s zijn, welke kwaliteiten deze verschillende chakra’s hebben en wat dit voor jou betekent. Leren de informatie te lezen en bewust waar te nemen. Misschien voel je wel een blokkade of juist een overactieve energiestroom. Bewust in verbinding staan met de 7 chakra’s geeft harmonie, kennis en een dieper weten. Ga je mee op reis door de 7 chakra’s?

Een programma waarin:

Een special yoga experience plaats vindt waarbij je fysiek een reis door de 7 chakra’s maakt.

Een special meditatie en adem experience waarbij een reis door de 7 chakra’s wordt gemaakt

Een special talk en teaching waarbij de reis door de 7 chakra’s wordt gemaakt. Alle theorie en achtergronden leert over de rijke wetenschap van de chakra's

Individuele sessie waarbij persoonlijke vragen aan bod komen van jouw reis door de 7 chakra’s

7 bijeenkomsten; data volgen nog.

Inbegrepen: audio, video en digitaal lesmateriaal. Persoonlijke sessies kunnen worden ingepland.

Heb je nog vragen? Neem contact op via: e-mail en plannen wij een persoonlijk gesprek

De training gaat in kleine groepen tot en met 10 deelnemers

Hartelijke groet, Erna

Welkom

Mijn naam is Erna Bouwhuis en ik help jou op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De kern van persoonlijke ontwikkeling is dat jij weet dat jij je eigen leermeester bent. De coaching is gericht op hoe jij jezelf weer in balans kunt brengen, vanuit balans zijn je gedachten en gevoelens helder en kom je in flow, de staat van moeiteloosheid. Ik help je stressklachten te transformeren naar veerkracht waardoor je weer in balans komt. Balans is niet iets statisch het is een continue beweging en de kunst is om mee te deinen in de beweging vanuit het midden. Wil je op de hoogte blijven van tips en nieuws over balans, zelfontwikkeling, (online) coachtrajecten en trainingen? Klik op de knop hieronder en ontvang gratis een kijkje in de online training ‘Eerste Hulp bij Stressklachten Verbanddoos’.

Liefs, Erna Bouwhuis

Heb jij een pijnlijk en gespannen lichaam van het vele thuiswerken?

Dan is deze yogales de oplossing!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *