Herkenbaar?

Z

Heb jij ook zo’n last van je schouders?

Z

Heb jij ook last van je nek?

Z

Heb jij pijn bij je kaakgewricht?

Z

Heb je vaak last van hoofdpijn?

Z

Slaap je slecht in?

Z

Word je moe wakker?

Z

Heb je vaak pijn in je onderrug?

Z

Heb je ook last van een drukkend en strak gevoel in je borstkast?

Z

Heb jij ook last van een “kort lontje”?

Z

Heb je ook last van je maag?

Z

Ben jij de thuiswerker die ook de kinderen onderwijs moet geven?

Z

Ben jij de thuiswerker die thuis geen ARBO-proof kantoormeubelen heeft staan?

Z

Ben jij de thuiswerker die vergeet pauzes te nemen?

wat je weer wilt voelen

Je wilt toch ook weer een ontspannen gevoel in je schouders hebben en behouden?

Je wilt toch ook zelf je spanningen uit je nek kunnen halen?

Je wilt toch geen pijn meer in je kaakgewrichten voelen?

Je wilt toch ook niets liever dan van die spanningshoofdpijn af zijn?

Je wilt toch ook slapen als een roosje en weer uitgerust wakker worden?

Je wilt toch ook dolgraag af van de pijnlijke onderrug?

Je wilt toch ook graag ruimte in je borstkast voelen en ervaren dat je weer vrij kunt ademen?

Je wilt toch ook graag af van het stekende gevoel in je maag?

Wat heb ik te bieden

\

Een uitgebalanceerde yogales die de stressgevoelige plekken in je lichaam behandelen

\

Een yogales met eenvoudige oefeningen met veel rendement

\

Een yogales die eenvoudig en toegankelijk is en daarom bij uitstek goed te volgen is voor iedereen zonder yoga ervaring

\

Een yogales die je leert hoe je de adem kunt gebruiken in de bewegingen waardoor er ruimte in je lichaam ontstaat

\

Een audio met een diepe ontspanningsmeditatie waardoor je weer beter gaat slapen en ontspannen. Dit wordt de yoga Nidra genoemd

Wat je bereikt door oefenen

"

Je leert bewust je lichaam te voelen waardoor je weet hoe je moet ontspannen en aanspannen en je kunt weer ontspannen reageren

"

Je leert hoe je de adem kunt gebruiken om spanningen in je lichaam op te lossen en ruimte te maken waar het strak en stijf voelt

"

Je leert wat je moet doen om flexibiliteit van je lichaam te vergroten en te onderhouden

Self Balance aanmelden button
"

Je leert speciale oefeningen voor de verschillende delen van je lichaam die gevoelig zijn om spanning vast te houden. Denk aan : schouders (boven rug) nek, kaken, borstkast, maag, onderrug en rondom je heupen

"

Je leert om diep te ontspannen waardoor je veel meer rendement uit je slaap haalt waardoor je beter slaapt en energieker wordt

Waarom heb ik dit aanbod gemaakt?

Mijn naam is Erna Bouwhuis en ik ben 23 jaar werkzaam geweest in de GGZ in verschillende functies. Ik heb binnen de GGZ met jeugd gewerkt, als gezinsbehandelaar, in de volwassenzorg en op een preventie afdeling. Kortom veel gezien op gebied van psychische klachten en wat chronische stress met iemand doet. Nadat ik 15 jaar werkzaam was in de GGZ ben ik in 2010 naast mijn baan een yoga bedrijf, Yoga2all, gestart. In 2017 ben ik het coach- en trainingsbedrijf Self Balance gaan opbouwen. Ondernemer zijn van twee bedrijven gaf geen ruimte meer om nog in de GGZ te werken en ik heb om die reden er in 2018 afscheid van genomen.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat stress niet alleen iets mentaals is maar dat de stressreacties in je lichaam zitten en bij chronische stress de stressreacties door je lichaam in stand worden gehouden met alle gevolgen van dien.
Om mensen met stressklachten goed te kunnen helpen is alleen praten niet voldoende, iets wat veelal binnen de GGZ gebeurt. Wat nodig is dat naast de coachende gesprekken er ook een lichaamsgerichte benadering is die zorgt dat je stressreactie in je lichaam verkort, stopt en verdwijnt.

In dit aanbod zit een yogales en een diepe relaxerende meditatie die door dagelijks te oefenen gericht is op het stoppen en laten verdwijen van stressreacties in je lichaam. Deze yogales en meditatie is een onderdeel van een intensief online programma Eerste Hulp Bij Stressklachten @Self Balance. Dit programma is gericht om mensen te helpen die een burn-out hebben, overspannen zijn of andere psychische klachten waarbij veel stress wordt ervaren.

Self Balance aanmelden button

Wanneer je overspannen bent of een burn-out hebt is je stressreactie continue in je lichaam en geest aanwezig en dan heb je meer nodig dan het aanbod wat hier wordt besproken.

Mijn aanbod

Dit aanbod is voor jou! Voor jou die heel goed weet dat je al beginnende stressklachten voelt, het slapen gaat wat minder goed en je voelt allerlei stress gerelateerde lichamelijke pijnen. Je hebt al een paar keer een erg kort lontje gehad naar je partner en of je kinderen. Dit zijn stressreacties en dat zijn waarschuwingssignalen! Door deze signalen serieus te nemen neem je jezelf serieus en kom je in actie om preventief in te grijpen door jezelf deze yogales en diepe ontspannende meditatie te gunnen!

In maart 2020 heb ik de fysieke deuren van mijn yogaschool moeten sluiten in verband met Covid 19, tegelijkertijd gingen de digitale deuren open en werden de yogalessen online gegeven.
Door de reacties van mijn leerlingen die online les van mij ontvangen en wat ik zoal terugkrijg hoe goed het hun doet t.a.v. ontspannen, lichamelijke klachten, energieker voelen en beter slapen, heb ik besloten om deze speciale les aan te bieden. Ik zie het als mijn missie om mijn kennis en kunde in te zetten om anderen te helpen zodat je zelf in staat bent in balans te komen en dit te onderhouden. Wanneer je preventief ingrijpt en stressreacties in je lijf geen kans geeft om langdurig aanwezig te zijn voorkom je een burn-out.

Wat krijg je?

Je leert speciale oefeningen voor de verschillende delen van je lichaam die gevoelig zijn om spanning vast te houden. Denk aan : schouders (boven rug) nek, kaken, borstkast, maag, onderrug en rondom je heupen.

Het meeste rendement behaal je wanneer je dagelijks oefent met deze yogales.

Je krijgt een link van spotify waarop een audiobestand staat die door mij is ingesproken met een tijdsduur van ongeveer 30 minuten. Dit is een hele diepe relaxerende meditatie.
Dit wordt de yoga nidra genoemd. De yoga nidra kan je ook dagelijks beoefenen. Dit kun je doen voordat je gaat slapen maar ook tussen de middag of een ander moment.

De totale ontspanning van de yoga nidra zorgt er voor dat je stressreacties uit je systeem gaan.

Prijs 20 euro voor uitgebalanceerde yogales en diepe relaxerende meditatie

Self Balance aanmelden button

Testimonial

Dank je wel.
Ik merk nu al dat ik minder in mijn hoofd ziet, dat ik intuitiever word. Ik vind dat Hatha wel wat op mindfulness lijken. Dit is alleen wat intensiever. Het bevalt me goed. Leuk om op deze manier de verschillende soorten yoga uit te proberen.

Dankjewel Erna. Ik was vanmorgen al om 4 uur klaarwakker en kon niet meer slapen; heb toen jouw yoga nidra via Spotify aangezet. Vervolgens heb ik als een blok geslapen tot 8 uur! embarassed

Jaaaaa, liep al een jaar bij de fysio met schouderklachten en sinds ik jouw lessen weer volg is het al zo’n stuk verbeterd!

Hoi Erna,
Deze week veel dagen gehad met een ‘ha heerlijk yoga’ gevoel. De yogalessen geven mij evenwicht en conditie.

Veel gestelde vragen

Moet ik lenig zijn om deze yogales te kunnen doen?

Nee voor deze yogales hoef je geen bepaald niveau van lenigheid te bezitten. Je wordt er wel leniger van! Dit is een eenvoudige les.

Heb ik yoga ervaring nodig om deze les te kunnen volgen?

Nee de les is goed te volgen zonder ervaring.

Blijft deze uitgebalanceerde les altijd in mijn bezit?
Ja.