Centrum voor Zelfontwikkeling

Cliënten vertellen

Uiteindelijk heb ik meer behaald dan mijn doel. Het is namelijk zo dat ik zeker de rust weer heb gevonden en meer controle over mijn dagelijkse leven heb, maar daarnaast voel ik me ook weer zelfverzekerder en energieker. Klaar om volgende stappen te maken, maar ook in staat om weer te genieten. Iets wat ik lang gemist heb.

 Het verkregen inzicht dat jezelf toelaat wat er in je leven gebeurt heeft voor enorm veel positieve energie gezorgd toen ik vanuit dat oogpunt begon te handelen. Ik zie dingen weer helder, kan beter met negatieve zaken en tegenslag omgaan, slaap beter, ben weer actiever en opgewekter.  Zo kan ik nog wel even doorgaan, dit is echt een enorme eye-opener voor me geweest die nog steeds dagelijks van invloed is.

 Wat je me in alle rust en eenvoud hebt laten zien en ervaren heeft me enorm geholpen en goed gedaan, bedankt daarvoor.

Of ik je bij anderen zou aanraden? Al heel vaak gedaan zelfs.

Coachtraject

Heb je jouw doel, die je vooraf aan het coachtraject hebt gesteld behaald?

Mijn begindoel was dat ik zou leren hoe ik onderscheid zou kunnen maken tussen mijn intuïtie en mijn denken.

Erna heeft mij “tools” aangeboden en dat is nu aan mij om te gaan trainen en bewust mee om te gaan.

Welk inzicht heeft jou het meest opgeleverd?

 Het inzicht dat mij het meest heeft opgeleverd is dat mijn intuïtie, mijn “weten”, aan voelt als kalmte en rust.

Zodra ik in mijn hoofd ga malen over wat ik DENK te weten, mij dat onrust geeft, omdat het meestal bepaalde oude (zere) patronen in mijn systeem aanraakt.

Heeft het traject je meer gebracht dan dat je van te voren had bedacht? Of juist niet?

 Het heeft mij zeker meer gebracht, omdat Erna meerdere punten heeft aangeprikt. Zij heeft een aantal pijnpunten geraakt, die mij inzicht hebben gegeven waarom ik bijvoorbeeld op een bepaalde manier reageer.

Dit kan dan voortkomen vanuit een gemis in mijn opvoeding.

Ook weet ik nu weer dat als andere mensen bepaalde gedragingen laten zien, waar ik als mens niks mee kan en enorm in de weerstand kan schieten, dit iets trikkert in mij.

Bijvoorbeeld; als iemand zichzelf heel luid en duidelijk in een groep, zichtbaar maakt, mijn automatische reactie is om in een hoekje te kruipen. Dit omdat ik absoluut niet graag op de voorgrond sta. Het gedrag van die ander kan ik dan op dat moment helemaal niet begrepen en laat ik die ander mijn plek maar innemen.

Dan heb je het over kernkwaliteiten en wat dat met jou doet.

Zou je anderen een coachtraject bij Self Balance aanraden en waarom?

 Absoluut! Erna is een mens met veel levens- en werkervaring. Naast haar kennis en kunde, is zij een vrouw die met haar hele houding, jou uitnodigt om in alle veiligheid jou verhaal te doen.

Ze geeft jou de ruimte…

Ze is objectief en verteld ook vanuit haar eigen leven en ervaringen, wat voor mij als erg fijn is ervaren.

Coachtraject

Voor iedereen die serieus aan de slag wil met veranderen van gedrag is deze  retraite een absolute aanrader.

Vanaf dag 1 ga je de diepte in. Door de oefeningen word je je bewust van onbewuste niet helpende patronen en leer je herkennen hoe deze beginnen met gedachten die uitmonden in gedrag en welke emoties daarbij horen. Met het herkennen en bekennen kun je uiteindelijk je ongewenste patronen veranderen en nieuwe patronen aanleren.

Erna en Pim vullen elkaar heel goed aan.  Erna weet met heel gerichte vragen snel tot de kern te komen vanuit haar expertise als coach.

Door de klank trancereizen van Pim kom je in een diepere laag van het bewustzijn waardoor de weg vrij wordt gemaakt naar nieuwe inzichten en oplossingen. 

Het programma is mooi opgebouwd. En na de retraite werkten de sessies en wat ik geleerd heb nog door. Door de praktische oefeningen en handreikingen kun je er zelf mee aan de slag en in praktijk brengen. 

Ria de Vries

Vijf-daagse retreat

Het was echt even loskomen van de dagelijkse bezigheden. Geen Netflix, vluchten in mijn telefoon en verschuilen achter werk was er 5dgn niet bij. Dat gaf me niet alleen heel veel rust, maar ook ruimte om te kijken wat er nou werkelijk in mij afspeelt en waar mijn diepere verlangens liggen.

De retraite heeft me inzicht gegeven waarom ik niet altijd het achterste van mijn tong laat zien, uit angst voor afwijzing, verlaten worden of niet goed genoeg te zijn. Door dit inzicht en de tools waar we in de retraite mee gewerkt hebben kan ik me in vertrouwen leren openstellen. Deze tools zijn makkelijk in mijn dagelijks leven toe te passen en dat geeft me de ruimte om verder te ontwikkelen.
Het waren 5 intense en mooie dagen. De combinatie van yoga, meditatie en klank schalen heeft mij heel goed gedaan. Dank jullie wel.

Hartelijke groet,

Gerben Kollen

Vijf-daagse retreat

De retreat in Ommen met Erna en Pim was een intensieve, maar ook hele mooie ervaring. De combinatie van coaching, meditatie en klank is bijzonder en Erna en Pim vullen elkaar hierin goed aan. Het beginnen in stilte vond ik erg prettig..

Waar ik de eerste dag binnenkwam, goed in mijn vel zittend, dacht ik dat het niet zo diep zou gaan, maar het tegendeel gebeurde. Door de oefeningen, maar ook de vragen die gesteld werden kwam ik bij een grote trigger uit, waarvan ik niet wist dat die nog zo diep zat. Mooi om mee aan het werk te gaan.

Dat kon ook omdat er een hele veilige omgeving geboden wordt, waarbij iedereen zich vrij voelt om alles te durven zeggen en te laten zien. Daardoor raakt ook wat de anderen meemaken en vertellen weer iets in jezelf.

Door de stappen die je doorloopt, wordt je meegenomen en de trancereizen op klank nemen je hierin weer verder mee. Er is voldoende tijd voor iedereen om je verhaal te doen, je ervaring met de oefening te delen en er wordt ook heel goed gekeken en geluisterd of het goed is op dat moment of dat je nog wat nodig hebt.

Vijf dagen in een bubbel, een hele veilige bubbel, waarbij alles volledig verzorgd is, zodat je de avonden, in het fijne huisje waar je zit, een en ander nog kan doorwerken en je er nog even mee kunt zijn.

Na de retreat ontvang je ook nog een e-book en de audiobestanden die bij de stappen horen, zodat je thuis hier ook weer mee door kunt gaan. Dat is echt heel erg fijn en helpend.

Fijn dat er ook nazorg is met onder andere een terugkomdag. Ik ben benieuwd naar de verhalen van iedereen en welke veranderingen hebben plaatsgevonden.

Erna en Pim bedankt voor deze mooie dagen, echt een aanrader.

Erna van Oostrom

Vijf-daagse retreat

Heb afgelopen maanden 1 op 1 coaching gehad bij Erna. Zou het een ieder aanraden die last heeft van stress/spanning. Het heeft mij een heel stuk verder gebracht. Door de ademhalingsoefeningen kan je jezelf tot rust krijgen hoe gaaf is dat! En je leert jezelf beter kennen. Erna is een betrouwbare goede coach die je bijzonder goed begeleid door jouw proces!

Coachtraject

Erna heeft me tijdens een uitgebreide sessie geleerd om goed te ademen zodat ik met mijn onrust leer om te gaan. Ze voelde mij enorm goed aan en door haar ervaring en haar prachtige gave te combineren werkt ze op korte tijd heel doeltreffend verschillende technieken samen met je door en zo beleefde ik haar sessie als heel aangenaam en kwamen we al snel tot de kern van het probleem.

Dankjewel Erna voor deze mooie ervaring en de wijze adviezen die ik nu dagelijks zal meenemen op mijn weg naar een krachtiger leven in het “hier en nu”.

Nathalie Vinke

Coachtraject

Retraite. Van 21 tot en met 25 januari 2022 heb ik deelgenomen aan de retraite, georganiseerd door Erna Bouwhuis en Pim de groot. 

Ik vond het een mooi vooruitzicht om mij een paar dagen helemaal onder te dompelen in trancereizen, klankschalen, yoga en meditatie. Gewoon lekker weg uit het leven van alledag. Ontdekken waar ik nu sta en waar ik wil staan, met die vraag had ik mij niet zo bezig gehouden.
Ik ging er open in, zonder bepaalde verwachtingen. Maar welke verwachting ik ook zou hebben gehad, het resultaat was veel meer dan ik had kunnen verwachten. Op een professionele manier werd ik uitgenodigd om in mijzelf te gaan graven en te benoemen wat ik daar tegenkwam. Dingen waarvan ik niet wist dat ze er zaten kwamen naar boven. Dingen die mij ongemerkt belemmerden om mij vrij te voelen. En die zijn op een prachtige manier opgelost. Ik voelde mij daarna mentaal al een heel stuk lichter.Er is een last weggevallen waarvan ik niet doorhad hoezeer die mijn dagelijks handelen beperkte.

De sfeer in de groep was heel erg open, respectvol en soms haast sacraal. Iedereen verwonderde zich daarover, en dat werd ook uitgesproken. Ik verbleef met een andere deelnemer in een natuurhuisje vlakbij, en alle maaltijden werden verzorgd. Deze retraite is echt een aanrader voor iedereen die innerlijke blokkades weg wil werken om een verbeterde versie van zichzelf te worden.
Doen! 

Damiaan Messing

Vijf-daagse retreat

Ik koos voor jou als coach omdat jij rust uitstraalt. De keuze heeft zeker ook te maken met jouw ervaring in yoga. Nog meer met het filmpje waarin je vertelde over jouw eigen paniekaanvallen. De kwetsbaarheid die je liet zien vond ik zo krachtig. Dit gaf veel vertrouwen. Ik dacht en voelde daar moet ik naar toe!!
Het gaat goed met mij! Ik voel me fijn en goed in balans! Echt genieten zo!!!

Coachtraject

Transformeer jezelf naar een staat van moeiteloosheid