Centrum voor Zelfontwikkeling

Over Erna

Erna Bouwhuis, eigenaar Self Balance & Yoga2all

Ik geloof in de heelheid van iedereen als mens. Je bent in alignment wanneer je hoofd, hart en handen in balans zijn. Wanneer je handelt (je handen) vanuit het hoofd en hart in balans ben je dicht bij jezelf. Je ervaart jezelf in Balans, Self Balance.

Kloof ervaren tussen je gevoel en je verstand

Het leven, gebeurtenissen, het verleden en wat je via jouw familielijn mee kunt dragen kan er voor zorgen dat je een kloof ervaart tussen je gevoel en je verstand. Deze kloof kan er voor zorgen dat jij je niet compleet of heel voelt. In coachtrajecten, trainingen en retreats kom je in het proces om deze kloof gericht te dichten. Wanneer eenmaal de kloof is gedicht tussen je gevoel en verstand spreek je over een transformatie.

Mijn missie is om samen met jou die kloof te dichten, ik werk via inzicht en met praktische tools zodat je vanuit je eigen kracht de kloof kunt dichten.

Om tot echte transformatie te komen is er inzicht nodig in jouw denken, voelen en je lichamelijke reacties. Een stressreactie is een reactie in je lijf, denken en voelen wat je weerhoudt van echt leiding te nemen over je leven. Een stressreactie houdt de kloof in stand tussen je hoofd en hart. Een voorbeeld is dat jij je leven laat leiden door angst, frustratie, onzekerheid of andere belemmerende emoties. Via de methode van Self Balance werk je op lichaamsniveau, ademwerk en via therapeutische modellen aan jezelf.

Mijn naam is Erna Bouwhuis en ik ben 23 jaar werkzaam geweest in de GGZ in verschillende functies. Ik heb binnen de GGZ met jeugd gewerkt, als gezinsbehandelaar, in de volwassenzorg en op een preventie afdeling. Kortom veel gezien op gebied van psychische klachten en wat chronische stress met iemand doet.

Nadat ik 15 jaar werkzaam was in de GGZ ben ik in 2010 naast mijn baan een yoga bedrijf, Yoga2all, gestart. In 2017 ben ik het coach- en trainingsbedrijf Self Balance gaan opbouwen. Ondernemer zijn van twee bedrijven gaf geen ruimte meer om nog in de GGZ te werken en ik heb om die reden er in 2018 afscheid van genomen.

Speciale Self Balance methode

De speciale Self Balance methode is een mix van verschillende therapeutische interventies in samenwerking met yoga, meditatie en ademwerk. De Self Balance methode is het resultaat van 23 jaar lang werkervaring binnen de GGZ en 20 jaar yoga ervaring. Via de Self Balance methode word je als mens in zijn geheel behandeld op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Je kan op verschillende niveaus met mij werken:

  • Via een wekelijks yogales of tai chi qigong bij Yoga2all waarbij jouw wens is om flexibel, krachtig en ontspannen te worden. Deze lessen geef ik samen met mijn collega’s.
  • Via het volgen van een individueel (online) coachtraject om te werken aan diepgaande verandering. Het ombuigen van patronen in je leven die niet meer langer dienend zijn naar werkzame patronen die je leven veranderen.
  • Via het volgen van groepstrainingen wanneer stress en angstklachten je leven beheersen en dat wil je stoppen en veranderen. Je wilt zelf de leiding in je leven in plaats van de angst of andere stressreacties.
  • Via het volgen van retreats wanneer meer stappen wilt maken op het pad van zelfontwikkeling. Een retreat waarbij je op spiritueel vlak de diepte in gaat en als thema heeft: “wie ben ik en waar wil ik zijn?”.

Vraag een gratis les aan uit de training:
‘Eerste hulp bij Stressklachten’
en transformeer jezelf naar een staat van moeiteloosheid