De magie van het getal 3

Er zijn momenten in je leven waarin alles lijkt samen te vallen. In de vroege ochtendzon, zittend op mijn bankje met een mok thee, had ik zo’n moment. Plotseling werd ik overvallen door een diepe weldadige kalmte die als een warme douche door mij en over mij heen stroomde.

Tijdens zo’n moment voel ik mij in verbinding staan met alles om mijn heen waardoor informatie binnenstroomt die leidt tot heldere inzichten. De boodschap dat het hoognodig tijd is dat ik meer mijn intuïtieve gave ga gebruiken om andere mensen te helpen, gaf mij eerlijk gezegd een ongemakkelijk gevoel. Dit wilde ik liever niet horen ook al weet ik dat deze gave bij mij hoort.

Ik verschuil mij liever achter de kennis die ik heb opgedaan binnen de GGZ. De plek waar ik ruim 23 jaar mensen heb geholpen in verschillende functies, als gezinsbehandelaar en als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Het liefst gebruik ik deze opgedane kennis samen met de rijke wetenschap uit de yogafilosofie in mijn trainingen of individuele coachtrajecten. Deze combinatie wordt steeds meer geaccepteerd en niemand vind het gek als je bijvoorbeeld een ademoefening gebruikt om mensen te kalmeren. Het liefst blijf ik in deze comfortzone werken ook omdat het goede resultaten geeft en ik niet word gezien als een “zweverige spiri wiri”. De labeling van het “zweverig spiri wiri” dat naar voren kwam in mijn denken was voor mij interessant. Diep van binnen weet ik dat ik mijzelf zo zie en dat dit niet van anderen komt. Het wordt tijd dat ik deze gave die bij mij hoort accepteer en niet meer afwijs.

Zittend op het bankje keerde ik dieper naar binnen en zag ik heldere beelden van momenten uit mijn leven voorbij flitsen . De beelden werden steeds afgewisseld met het cijfer 3. Ik voelde dat ik werd geholpen in connecting the dots. Alle momenten die ik voorbij zag flitsen hadden maar één thema, namelijk de verbinding met het grote energieveld om ons heen en hoe het universum ons helpt. Maar vooral hoe ik van jongs af aan heb gecommuniceerd met de energieën om mij heen. De beelden lieten mij zien hoeveel bijzondere momenten ik mee mocht maken in mijn leven waarbij ik zo in verbinding stond met het universum dat ik mij diep mag schamen dat ik hier niet altijd volledig op heb vertrouwd.

Waarom het cijfer 3? Alle belangrijke life-events kwamen in drie. Een van de belangrijkste momenten zijn voor mij de 3 levensgevaarlijke situaties.

De eerste situatie was tijdens een auto ongeluk, de auto raakte van de weg in een spin waardoor de auto kantelde en via het dak van de auto over de weg schoof, dwars door schrikdraad het weiland in. Tijdens deze chaos en lawaai kwam er een diepe stilte in mij en ik voelde een warme band van energie om de auto komen. De auto was een wrak en tot een soort pakketje samengevouwen, de stoelen waren ontwricht en wij zaten klem. Wij konden via de achterruit uit het autowrak klauteren, die was ingetikt door een andere weggebruiker. Wij zaten met 5 personen in deze auto en niemand had een schrammetje. Politie en alle omstanders konden zich niet voorstellen dat wij levend uit deze auto zijn gekomen. Naderhand heeft de bestuurster van de auto net als ik ook de warme band van energie gevoeld, wij zijn overtuigd dat dit onze redding is geweest.

De tweede situatie was in Pakistian waar wij zijn gered van een waanzinnige menigte mannen die het op ons vrouwen had voorzien, wij werden door hun aangerand . In deze totale angstsituatie hoorde ik een stem, niet hoorbaar voor de anderen, die mij waarschuwde te blijven staan en mee te gaan met de man die mij meesleurde aan mijn arm. Dat heb ik toen gedaan en dit bleken onze redders te zijn. Onze redders die, met gevaar voor eigen leven, met een hele kleine auto de menigte in zijn gereden om ons uit deze levensgevaarlijke situatie te halen. De menigte probeerde de auto om te duwen en er werd met stokken op geslagen. Gelukkig hebben wij het gehaald, als deze mannen ons niet hadden gered dan had het wel heel verkeerd kunnen aflopen.

De derde situatie was na mijn bevalling, een heftige bloeding zorgde ervoor dat ik een bijna- doodervaring heb beleefd. Voor mij een bijzondere ervaring die verschrikkelijk was voor mijn omgeving. Tijdens deze mooie ervaring was er totale liefde die moeilijk te beschrijven is. Ik voelde mij klein en tegelijkertijd heel ruim. Ik was overal maar ook waar ik precies wou zijn. Ik zweefde boven mijn lichaam en onze dochter. Ook hier hoorde ik een stem, deze stem gaf mij een keus: “Wanneer jij je verder laat gaan dan ga je over, of wil je terug naar je lichaam en verder leven?”

Het zijn drie levensbedreigende situaties die een hele belangrijke en liefdevolle boodschap in zich dragen. Wanneer je in verbinding bent met het grote energieveld word je beschermd of geholpen, als je maar in verbinding bent en om hulp vraagt. Je kan communiceren met de energieën om je heen.

Noem het energie, het universum, het hogere zelf, God, engelen, Jezus, het kwantumveld of de liefde, in mijn visie zijn dit verschillende namen voor hetzelfde.

Mijn leven staat bol van het magische getal 3 en er zijn nog zoveel meer situaties die alleen maar het bovenstaande bevestigen. Vanaf mijn kindertijd, zolang ik mij kan herinneren, voelde ik en zag ik meer dan zichtbaar of hoorbaar was voor anderen. Rond mijn 20ste ontdekte ik dat ik via automatisch schrift informatie doorkreeg van het energieveld om ons heen. Ik kreeg informatie over mensen die mij daarom vroegen, soms was er contact met een overleden dierbare. In die periode had ik een mentor die mij hierin begeleidde.

Het was een zeer onrustige tijd in mijn leven, ik was jong en zat in een destructieve relatie. Een leerzame maar moeilijke periode van mijn leven, ik wist uit deze relatie te stappen en opnieuw een leven op te bouwen. In deze periode ben ik gestopt met het automatisch schrift en ben ik mij juist op andere vlakken gaan ontwikkelen. Ik had mij bewust afgesloten voor deze waarnemingen, deze keuze was noodzakelijk omdat ik het toen moeilijk vond om de informatie die ik oppikte goed te duiden en te onderscheiden. Ik vond dat ik niet zuiver kon zijn omdat mijn eigen leven op dat moment teveel emotionele pieken en dalen kende. Er moet geen beweging zijn van e-moties, want dan kun je pas helder voelen en waarnemen, ook buiten jezelf, dit doe je vanuit de kern van diepe stilte.

Door yoga te gaan beoefenen heb ik mij weer open kunnen stellen, dit was een heel proces. Tijdens de bijna-doodervaring na mijn bevalling en de aanloop daar naar toe kende ik geen angst, dit kwam door wat ik geleerd heb in de yoga. Door gebruik te maken van een ademoefening was ik in een stille focus en voelde ik een sterke verbinding ondanks de pijn. Zelf ben ik overtuigd dat mijn beoefening van de yoga mij heeft geholpen zodat ik terugkijk op een mooie ervaring en geen traumatische.

Ik beoefen 19 jaar yoga en op het yoga pad ben je nooit uitgeleerd en daarom blijft yoga verrijken. Ruim 12 jaar geef ik yogales waarvan 6 jaar in mijn eigen studio, een verrijkende manier om mensen te helpen in balans te komen.

De yoga beoefening heeft er voor gezorgd dat ik weer in balans ben, yoga heeft mij geholpen mijn intuïtieve gave weer in banen te leiden. In de yoga hoort ook het magische getal 3, de 3 eenheid; lichaam, bewustzijn en adem. Door lichaamsbewustzijn te beoefenen en te werken met de adem, is mijn bewustzijn ontwikkeld en ben ik beter in staat om te kunnen onderscheiden. Ik kan via ademoefeningen en meditatie dezelfde diepe stilte ervaren als tijdens het auto ongeluk. Mediteren en ademoefeningen zijn een stuk veiliger, gelukkig heb ik er nu geen heftige gebeurtenis voor nodig om dit te bereiken.

In mijn (online) coaching en (online) trainingen werk ik ook met het magische getal 3. Hart, hoofd en handen of fysiek, geest en spiritueel. Ik geloof dat je pas goed in balans bent als je alle 3 aandacht geeft. Spiritueel staat ook voor zingeving. Spiritueel vul jij in zoals dat bij jouw past. Doordat ik mijn intuïtieve gave er laat zijn ben ik ook in balans op 3 gebieden, in mijn hart, hoofd en handen en dat werkt door in de hulp die ik mensen geef. Om tot blijvende verandering te komen is balans nodig omdat balans de deur opent naar je weldenkende brein, de liefdevolle kennis van je hart en naar het diepere weten in verbinding met het grotere energieveld om en door ons heen.

De hulp is vooral gericht op hoe jezelf in balans kunt brengen en houden. Want het is immers jouw pad en jouw invulling van de magische 3!

Heeft dit verhaal je geïnspireerd en voel jij je thuis bij deze benadering om te leren in balans te komen in jouw magische 3? Neem dan contact op via in**@se*********.nl

Liefs, Erna Bouwhuis

Welkom

Mijn naam is Erna Bouwhuis en ik help jou op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De kern van persoonlijke ontwikkeling is dat jij weet dat jij je eigen leermeester bent. De coaching is gericht op hoe jij jezelf weer in balans kunt brengen, vanuit balans zijn je gedachten en gevoelens helder en kom je in flow, de staat van moeiteloosheid. Ik help je stressklachten te transformeren naar veerkracht waardoor je weer in balans komt. Balans is niet iets statisch het is een continue beweging en de kunst is om mee te deinen in de beweging vanuit het midden. Wil je op de hoogte blijven van tips en nieuws over balans, zelfontwikkeling, (online) coachtrajecten en trainingen? Klik op de knop hieronder en ontvang gratis een kijkje in de online training ‘Eerste Hulp bij Stressklachten Verbanddoos’.

Liefs, Erna Bouwhuis

Heb jij een pijnlijk en gespannen lichaam van het vele thuiswerken?

Dan is deze yogales de oplossing!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *